Schwarzwald PDF

Het is het grootste middelgebergte in Duitsland. Geologisch is schwarzwald PDF verwant aan de Vogezen, die aan de Franse kant van de Rijn liggen.


Författare: .

De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter boven NAP. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Tegenwoordig is het Zwarte Woud een van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland. Een klein deeltje in het noorden wordt beschermd als Nationaal Park Schwarzwald. De Romeinen noemden het dichtbeboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra – „het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud“, dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was. Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St.

Een bekende autoroute is de Schwarzwald-Hochstraße, B 500 en de Uhrenstraße. Het Zwarte Woud is wereldwijd bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm. De Schwarzwalder kersentaart is een bekende taart die zijn naam ontleent aan het Zwarte Woud, alhoewel hij waarschijnlijk niet in het Zwarte Woud „uitgevonden“ is. In Nederland wordt deze taart doorgaans Schwarzwalder Kirsch Torte genoemd. In België noemt men hem Zwarte Woudtaart. Ook de koekoeksklok is er uitgevonden. Hieraan zijn in het gebied diverse musea gewijd en de klokken zijn er ook volop te koop.

De Duitse benaming Schwarzwald is als Hollands Schwarzwald de naam van een streek bij Rijssen. Vroeger zaten er in de omgeving van Schwarzwald veel kermis- en draaiorgelbouwers. Zie de categorie Black Forest van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 okt 2017 om 14:29.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Triberg im Schwarzwald is een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, en maakt deel uit van het Schwarzwald-Baar-Kreis. Triberg is vooral bekend van de Triberger watervallen. Gemeinden in Deutschland mit Bevölkerung am 31. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 7 jun 2016 om 10:25. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.