Final Fantasy XIII PDF

Final Fantasy XIII PDF delen staan elk geheel los van elkaar. Er bestaan verder compilaties die nooit in Europa verschenen. Bij de CGI Final Fantasy VII: Advent Children hoort een korte animatiefilm met de titel Last Order – Final Fantasy VII.


Författare: Jun Eishima.

Neues aus der unendlichen Welt von Final Fantasy Panini präsentiert den ersten offiziellen Roman und die Vorgeschichte zu Teil 13 der erfolgreichen Final Fantasy-Saga von Square Enix.

Het gaat om een prequel op het spel Final Fantasy VII, gezien door de ogen van Zack. 1987 Final Fantasy, waarbij Hironobu Sakaguchi zei dat zijn laatste spel een fantasy-RPG zal zijn, vandaar de titel Final Fantasy. De titel redde Square van de ondergang, gezien deze op het punt stond om failliet te gaan. De serie, met name deel VII, wordt gezien als „klassieker“ binnen het RPG-genre. Ieder deel is doordrenkt van magie en mystiek. Een aantal delen, zoals I tot en met V, zijn „middeleeuwse“ RPG’s, terwijl anderen, zoals VII en VIII een moderne achtergrond hebben.

Dit vanwege de kosten, want cartridges met de ruimte die ze nodig hadden waren veel te duur om te produceren. Nintendo nam dat niet in dank af waardoor ze in 1996 alle contacten verbroken met Square. Game Boy Advance, behalve deel III die alleen voor de Nintendo DS uitkwam. Alle delen hebben een aantal overeenkomsten. De Chocobo’s, schattige op struisvogels lijkende vogels die meestal geel zijn maar ook wel, als je ze kan vinden, andere kleuren hebben, met als sterkste soort de gouden Chocobo.

Ze maken een „WARK“ of „KWEH“ geluid en zijn te temmen en te berijden, op sommige kun je zelfs vliegen! Dit zijn geesten die opgeroepen kunnen worden om de groep bij te staan in de strijd. Ze slaan keihard toe en verdwijnen weer. Moogles, pluizige diertjes die nog het meeste lijken op witte katten met vleermuisvleugels en een rood bolletje op het hoofd. Ze zijn over het algemeen zeer vriendelijk. De Moogles waren voor het eerst te zien in Final Fantasy III.

Deze personages komen al voor vanaf het spel nummer 6. 10 De namen van deze twee personages zijn afkomstig van twee X-Wing piloten uit Star Wars. In elk spel komt een personage voor die Cid heet, meestal is hij de eigenaar en soms de piloot van het enige luchtschip van de wereld in dat spel. In deel 6 echter is hij een technische man die niets met luchtschepen te maken had.

Dit is een voorbeeld voor enkele andere delen waarbij Cid niets met luchtschepen te maken had. Ook in Final Fantasy Dimensions is zijn rol afwijkend in de zin dat hij aan de zijde van de tegenstanders staat. Nobuo Uematsu was de belangrijkste componist van de Final Fantasy-serie tot hij opstapte bij Square Enix in november 2004. Uematsu is ook betrokken in de rockgroep The Black Mages, welke twee albums hebben uitgebracht met arrangementen van Final Fantasy-muziek. Andere componisten die hebben bijgedragen aan de muziek van Final Fantasy zijn Masashi Hamauzu en Junya Nakano.

Nadat al lang gebleken was dat de Final Fantasy-figuren populair waren, heeft ook een ander project van Square Enix deze in een game opgenomen. De serie heeft een ster op de Walk of Game. Muzikant Owen Pallett was voor zijn naamsverandering bekend onder de naam Final Fantasy, een eerbetoon aan de gelijknamige computerspelserie. Waarom Cid de Yoda van Final Fantasy wordt genoemd.